Onderhoud en reparatie

Regulier onderhoud voor alle merken motoren. Of het nu gaat om een oliewissel, een bandenwissel, het vernieuwen van remmen of het kleppen stellen, voor alle onderhoudswerkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres.

Onderhoud en reparaties worden uitsluitend gedaan op afspraak. U kunt telefonisch een afspraak maken door te bellen naar telefoonnummer 06-48273260 of u stuurt ons een e-mail via het contact formulier. Deze is te vinden onder het 'contact' of klik hier om direct naar het contactformulier te gaan.

Rejan motors is van maandag t/m vrijdag vanaf 08:00 uur tot 20:00 uur telefonisch bereikbaar. Zaterdag en zondag is dit van 09:30 uur tot 20:00 uur.

Overige onderhoudsbeurten

Kleine beurt  € 150,- (ex. btw)
Een kleine beurt bestaat uit:

> Algehele controle
>Vervangen van motorolie
>Vervangen van oliefilter
>Toevoeging van brandstofsysteem, reiniger
>Ketting wordt gespannen en gesmeerd >Controle van banden en de spanning

Grote beurt  € 250,- (ex. btw)
Een grote beurt bestaat uit:

> Algehele controle kleine beurt
>Vervangen luchtfilter
>Vervangen bougies
>Vervangen koelvloeistof
>Vervangen remvloeistof
>Vervangen cardan olie (eventueel)
>Grondige inspectie remklauwen en remblokken
>Controleren kleppen (afh. van kilometerstand)
>Synchroniseren van injectie/caburateurs

Indien nodig en in overleg:
Vervangen van banden, ketting(/tandwielen), remschoenen, remschijven en remklauwen. Hiervoor wordt een meerprijs gerekend.

Voorjaarsbeurt

Vervelende verrassingen behoren tot het verleden! Tijdens de voorjaarsactie controleren wij uw motor op de volgende punten:

1. Bandenprofiel
De banden zijn het enige contact met de weg. Daarom is het van groot belang dat het profiel goed is.

2. Bandenspanning

3. Schokdempers

Als de vering stug of juist erg licht is, dan is het tijd om uw schokbrekers te laten controleren. Bij schokdempers die niet goed werken is het contact met het wegdek minder, met een slechte wegligging en een langere remweg tot gevolg.

4. Oliepeil

Juiste en goede olie om uw motor in topconditie te houden voor een langere levensduur van de motor.

5. Koelvloeistof

De motor kan flink warm worden (vooral in de zomer). In de loop van tijd veranderen de eigenschappen van de vloeistof door veroudering, wat leidt tot verminderde prestaties.

6. Remmen

Goede remmen (remmen, remslangen, remleidingen) verkorten uw remweg. Omdat slijtage geleidelijk plaats vindt is het belangrijk deze te controleren op een goede conditie.

7. Accu

Een goed werkende accu zorgt ervoor dat uw motor altijd en overal start. Wij controleren de werking van de accu en vervangen deze in overleg met u, wanneer dit nodig is.

caburateur ultrasoonreiniging

Een caburateur ultrasoonreiniging voor slechts 65,- euro! Deze prijs is exclusief demontage! Indien de caburateur moet worden gedemonteerd brengen wij extra kosten voor in rekening.

Banden demonteren

Banden demonteren, losse velg met band 30,- euro.

Haal en breng service

Geen mogelijkheid om zelf met uw motor langs te komen? Geen probleem. Rejan Motors heeft een gratis haal en breng service.

Het ophalen en brengen is, mits binnen een straal van 25 kilometer van onze werkplaats, gratis. Bij grotere afstanden, hanteren wij een kostprijs van € 0,50 per kilometer. Voor het maken van een afspraak, kun je bellen of stuur een sms. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 20:00 uur en op zaterdag van 08:00 uur tot 20:00 uur. Ons telefoonnummer is 06-48273260.